Дали „Лајка“ ќе ги спаси бездомните кучиња во Скопје?

Приказната за проблемот со бездомните кучиња, нападнати и искасани граѓани не застарува со години. Дали новото претпријатие „Лајка“, заедно со регистарот на домашни миленици и одговорно сопствеништво ќе понудат излез, поради бавното решавање на проблемот страдаат и граѓаните и животните? Тажните слики на масовно отруени кучиња, како последните од Пехчево [...]

Повеќе