СТОП ЗА ПЕТАРДИТЕ, ВДОМИ КУЧЕ И ПРОСЛАВИ ГИ ПРАЗНИЦИТЕ НА ПОИНАКОВ НАЧИН!

Моментално сме на прагот на празничната сезона која годинава ќе ја прославиме на малку поинаков начин. Овој празничен период е најстресно време за животните, особено за оние кучиња кои не по своја вина се бездомни и напуштени.Земајќи го во предвид овој проблем кој се повлекува со годините и истиот претставува [...]

Повеќе

СЕ ВДОМИ ПРВОТО КУЧЕ ОД ЛАЈКА

Мими е првото куче од прифатилиштето на ЈП Лајка, кое си го најде својот дом. Вистински љубител на кучиња си го пронајде својот иден миленик и веќе ја запозна Мими со своето идно семејство. По згрижувањето во прифатилиштето на ЈП Лајка кучето Мими уредно ги помина сите третмани: крвно испитување, [...]

Повеќе