ПРИЈАВИ БЕЗДОМНО КУЧЕ НА КОЕ МУ ТРЕБА ЗГРИЖУВАЊЕ ВО ОВИЕ СТУДЕНИ ЗИМСКИ ДЕНОВИ

Пред нас е период на студени денови со исклучително ниски температури и до -15 степени, кои се загрижувачки по здравјето и животот на бездомните кучиња. Секоја зима сме сведоци на кучиња кои се измрзнати, прегладнети, во болки и грч од студот. Појавата на хипотермија кај кучиња исто така е честа [...]

Повеќе

КПУ Затвор – Шутка го вдоми напуштениот германски овчар кој нападна деца

Германскиот овчар кој нападна деца во скопската општина Аеродром откако го помина хуманиот третман во Лајка, денес беше вдомен од страна на директорот Филип Андовна КПУ Затвор Шутка – Скопје,за службените потреби на оваа институција. Кучето Кара го помина комплетно целиот хуман третман во нашето прифатилиште откако претходно согласно записникот [...]

Повеќе

ВОЛОНТЕРИТЕ НА ЛАЈКА ГИ ШЕТАА И НЕГУВАА БЕЗДОМНИТЕ КУЧИЊА

Во текот на вчерашниот ден во посета на прифатилиштето на ЈП Лајка беа учениците од приватната гимназија Алгоритам.  На обострано задоволство имаа прилика да се запознаат, дружат, шетаат, бањаат и чешлаат кучињата во прифатилиштето, а истовремено благодарение нa вработените се запознаа и едуцираа за целиот хуман третман низ кој што [...]

Повеќе

Кучиња Црно и КОки се згрижени и сеуште се наоѓаат во Лајка

Би сакале да ја информираме јавноста во врска со шпекулациите на социјалните мрежи за наводно исчезнување на кучиња од прифатилиштето на ЈП ЛАЈКА. Кучето Црно кое во нашата евиденција е под името Мепсо, беше заловено во централното градско подрачје, по пријава за напад врз наша сограѓанка и нејзиниот миленик е [...]

Повеќе

Среќната приказна на кучето Бошко

Приказните за напуштените кучиња низ нашиот град немаат крај, но за среќа приказната за кучето Бошко сепак има поинаква судбина благодарение на заложбите на тимот вработени во прифатилиштето на ЈП Лајка.Малиот Бошко кој е микс од малтешка пудла, беше пронајден пред околу еден месец од нашиот тим на едно од [...]

Повеќе