Лајка рај за бездомните кучиња – И Кики се врати сама

Денеска повторно имавме изненадување пред влезната врата на прифатилиштето. Кики која вчера беше вратена на локацијата од која е заловена, ова утро сама се врати. Таа имала долга ноќ пред себе и поминала часови барајки го патот до Лајка.  Срцето на место кога ги забележа своите негователи и секако неизбежно [...]

Повеќе

БЕСПЛАТНИ СТЕРИЛИЗАЦИИ И ТЕСТОВИ ЗА СИТЕ БЕЗДОМНИ КУЧИЊА ВО ГРАД СКОПЈЕ

Би сакале да ја информираме јавноста дека стерилизациите и тестирањата на сите бездомни кучиња на територијата на град Скопје се бесплатни. По многубројните пораки и прашања од хумани граѓани сакаме да информираме дека за услугите ЈП Лајка не наплаќа дополнително, напротив вдомувањата се бесплатни и граѓаните не плаќаат никаков надоместок [...]

Повеќе

ОТВОРЕН ДЕН ЗА ВОЛОНТЕРИ ВО ЛАЈКА

Оваа сабота во прифатилиштето на ЈП Лајка имавме ОТВОРЕН ДЕН за младите волонтери кои што се пријавија ја на нашата електронска адреса 📩 volontiraj@lajka.com.mk. Навистина не радува што во нашиот град има позитивни примери на млади луѓе, вистински љубители на кучиња кои покажуваат интерес за подобрување на состојбата во која [...]

Повеќе