30. Април – Меѓународен ден за вдомување куче од прифатилиште

Со цел подигнување на свеста за вдомување на бездомни кучиња на април прифатилиштето на ЈП Лајка организира ОТВОРЕН ДЕН за љубителите на кучиња Сите оние кои сакааат да придонесат волонтерски за подобрување на благосостојбата на бездомните кучиња можат да испратат меил на volontiraj@lajka.com.mk и да бидат дел од отворениот ден, [...]

Повеќе

ЛАЈКА ОДБЕЛЕЖA 6 МЕСЕЦИ ОД СВОЕТО РАБОТЕЊЕ

Изминатите шест месеци направиме значаен исчекор во хуманиот третман и благосостојбата на бездомните кучиња од улиците на град Скопје. Со намалување на нивната популација и градење култура за вдомување, преку подигнување на свеста за одговорно сопствеништво и низа кампањи, успешно ја остваруваме нашата мисија. Со секојдневни заложби на тимот на [...]

Повеќе

СТОП ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕТО БОРБИ СО КУЧИЊА

Во рамките на Меѓународниот ден за подигнување на свеста против борбите со кучиња 8-ми Април, прифатилиштето на ЈП Лајка ја отпочна кампањата за подигнување на свеста за овој вид на суров и крвав “спорт”. Борбите најчесто завршуваат со брутални убиства, злоупотреба и измачување на кучињата.Кучиња кои се користат за овој [...]

Повеќе

МЕЃУНАРОДНА НЕДЕЛА ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД КАСНУВАЊЕ ОД КУЧЕ / 12-18 АПРИЛ

Меѓународната недела за превенција од каснување од куче се одбележува секоја година во текот на втората недела од април и се фокусира на едукација на луѓето за спречување на овој проблем. Каснувањето од куче претставува сериозен здравствен ризик како и за другите кучиња, така и за луѓето. Се почесто имаме [...]

Повеќе

20 вдомувања во месец МАРТ

Месец МАРТ го заокруживме со рекордни вдомувањаЗаедно градиме култура за вдомување на бездомни кучиња скопски семејства ги отворија вратите од своите домови и станаа дел од нашето големо семејство бездомни кучиња и вдомувачи си ги подарија своите срца и сега чукаат како едно бездомни души кои талкаа по скопските улици, [...]

Повеќе

СВЕТСКИ ДЕН НА БЕЗДОМНИТЕ КУЧИЊА – 04.04.2021

По повод Светскиот ден на бездомните кучиња 4-ти Април, ЈП Лајка оваа недела организираше ОТВОРЕН ДЕН за вистинските љубители на кучиња кои пријавувајќи се на нашата електронска адреса volontiraj@lajka.com.mk имаа можност да уживаат, дружат, играат, да ги хранат и чешлаат кучињата во прифатилиштето на ЈП ЛАЈКА. Им благодариме на сите [...]

Повеќе