ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА МИКРОЧИПОВИТЕ НА ПРИФАТИЛИШТЕТО НА ЈП ЛАЈКА

По низа пораки и реакции на наши сограѓани, Ве известуваме дека Јавното претпријатие за благосостојба на животни скитници Лајка Скопје од своето отварање на 14.10.2020 година активно работи на заловување и третман на бездомните кучиња, подигнување на свеста на граѓаните за одговорно сопствеништво и вдомување на бездомни кучиња. ЈП Лајка [...]

Повеќе

МАЈ – МЕЃУНАРОДЕН МЕСЕЦ НА МИЛЕНИЦИТЕ

Во месец мај, во нашиот календар го заокружуваме значењето за милениците во животот на луѓето. Одбежување на овој месец значи и оддавање важност, подигнување на свеста за градење одговорно сопствеништво и грижа кон милениците.Прифатилиштето на ЈП Лајка изминатите месеци направи значаен исчекор во подигнување на културата за вдомување на бездомни [...]

Повеќе

ОТВОРЕНИ ДЕНОВИ ЗА СОСТАНОЦИ СО ЗДРУЖЕНИЈА ЗА ЗАШТИТА НА ЖИВОТНИ

ЈП Лајка од овој месец почнува со редовни состаноци со здруженијата за заштита на животните кои ќе се одржуваат два пати во месецот, а со цел со заеднички напори да ја постигнеме нашата заедничка цел – што поголем број стерилизирани бездомни кучиња и намалување на нивниот број на улиците, лоцирање [...]

Повеќе