ЈП „Лајка“ се соочува со континуиран проблем со базата на податоци

Во интерес на јавното и транспарентно работење би сакале да ја информираме јавноста дека во изминатите денови имаме континуиран проблем со базата на податоци односно модулот за бездомни кучиња по кој сме задолжени да работиме од страна на Агенцијата за храна и ветеринарство. Од понеделникот па се до сега не [...]

Повеќе

ЈП „Лајка“ и ААПЗ пронајдоа топол дом за малата Мила

Полека, но сигурно се подигнува свеста кај граѓаните за вдомување на кучиња од прифатилиштето ЈП „Лајка“. -Со особена радост ве информираме дека успешно пронајдовме спокоен и топол дом за малата Мила. Ова мало кутре е едно од преживеаните пет кученца од сугорат мајка. Бездомната кучка, која по пријава беше заловена [...]

Повеќе

ЛАЈКА ВДОМИ КУЧИЊА ВО ГЕРМАНИЈА, БЕЛГИЈА И ШВЕДСКА

По успешната кампања на јавното претпријатие за вдомување на бездомни кучиња во нашата земја, мисијата продолжи во САД, а сега веќе и низ Европа. Бројот на бездомни кучиња на улиците и трендот на напуштање миленици се трудиме да го претвориме во тренд на вдомување и одговорно сопствеништво. Миленикот треба да [...]

Повеќе