Лајка ги вдоми првите кучиња во Обединетото Кралство

Кампањата „Вдоми куче, вдоми љубов“, добива нова димензија. По успешните вдомувања на бездомни кучиња во нашата земја, мисијата продолжи во САД, Германија, Белгија, Шведска, а од денес и во Обединетото Кралство. Бројот на бездомни кучиња на улиците и трендот на напуштање миленици се трудиме да го претвориме во тренд на [...]

Повеќе

(ФОТО) Се вдомуваат Шана, Пако и Клео

Шана, Пако и Клео очекуваат да бидат вдомени и да израдуваат нечие семејство во овие студени есенски утра. Шана, Пако и Клео пленат со својот единствен карактер, исклучително мили, темпераментни, лојални, даваат безусловна љубов, пријателство и незаборавна забава. ШАНА има околу 3 години и е среден раст, таа е мирна, [...]

Повеќе

(ФОТО) Имајте вистински другар- се вдомуваат Луи, Тери и Алисија

Доколку сакате да имате вистински другар кој ќе ве придружува на сите ваши авантури во пророда, тогаш овие кучиња се вистинските за вас. ЈП Лајка посакува да се вдомат Тери, Луи и Алисија. Тери има 1 година, среден раст и е микс од шнауцер. Мирен и мил, љубопитен и сака [...]

Повеќе

Најмилите во едукативна посета на ЈП Лајка (Видео)

Во месецот посветен на животните продолжуваме со едукативни посети во ЈП Лајка со нашите најдраги гостинчиња од проектната единица за згрижување и воспитание на деца од предучилишна возраст – детска градинка на министерството за финансии „Мини Фини Буџетчиња“. Инвестирањето во едукација на најмладите и развивање на хуман однос кон животните [...]

Повеќе

Американската амбасадорка Кејт Брнз во посета на ЈП „Лајка“

На наше огромно задоволство денеска бевме домаќини на почитуваната американската амбасадорка Кејт Брнз , придружувана од нејзиниот сопруг Капетан Лери Скот Гејџ. Директорката на ЈП „Лајка“ Тина Петрушевска ја запозна американската амбасадорката Кејт Брнз со тековните активности како и со долгорочната мисија на претпријатието,  кое се грижи за благосостојбата на [...]

Повеќе