Кампањата „Вдоми куче, вдоми љубов“ продолжува (ВИДЕО)

ЈП Лајка е благодарна и задоволна од одзивот на граѓаните кои се заинтересирани за вдомување на кучиња од нашиот стационар. Сакаме да истакнеме, дека со текот на нашето работење свеста кај граѓаните за вдомување на кучиња од нашето прифатилиште значително порасна. Со забрзано темпо се вдомуваат кучиња кај нас, но [...]

Повеќе

ЈП Лајка ја поддржа иницијативата „Social Friday“ (Галерија)

Петок повеќе не е денот кога ги броите минутите за да си заминете порано од работа. Во рамките на глобалната иницијатива @SocialFriday денеска нашите волонтери беа од институтот за дигитален маркетинг Galeksia. Дел од вработените со своите најмили одлучија овој петок работниот ден да го поминат помагајќи им на бездомните [...]

Повеќе

ИТЕН АПЕЛ ЗА ВДОМУВАЊЕ

Се вдомува БРУС Пријавен за каснување Два пати ставен под надзор оваа година Согласно закон, ако не се вдоми, не смее да се врати на локација и следува еутаназија. Согласно нашите проценки Брус е мирно и питомо куче. Има околу 7 години и е толерантен кон други кучиња. ПОЛОЖЕН ТЕСТ [...]

Повеќе

ОТВОРЕН ДЕН ЗА ВОЛОНТЕРИ ВО ЈП ЛАЈКА

Нашето прифатилиште ЈП Лајка ве поканува оваа сабота (13.11. 2021 година) од 11 часот на ОТВОРЕН ДЕН за дружба со кучињата и запознавање на дејноста со која се занимава нашето претпријатие. Голема благодарност за младите волонтери кои што се пријавија на нашата електронска адреса 📩 volontiraj@lajka.com.mk. Навистина не радува што во [...]

Повеќе