ПОСТАПКА ЗА ВДОМУВАЊЕ НА КУЧЕ

Секој граѓанин кој сака да вдоми куче од прифатилиштето на ЛАЈКА потребно е: Да испрати меил на vdomi@lajka.com.mk, во кој ќе наведе за кое куче/кучиња е заинтересиран; На неговата електронска пријава ќе добие повратно ПРАШАЛНИК за вдомување, коj ќе треба комплетно да го пополни и препрати назад на истата e-mail [...]

Повеќе

Пријави агресивно куче или глутница кучиња

Граѓаните на град Скопје кои се соочуваат со проблем од глутница кучиња или агресивно куче во нивното населено место, можат да испратат пријава на електронската адреса prijavi@lajka.com.mk, како би можела екипата на ЈП Лајка да постапи на терен по нивната пријава. Пријавата потребно е да содржи фотографии или видео од [...]

Повеќе

АЛЕКСАНДАР КОЈ Е ЛИЦЕ СО ПОСЕВНИ ПОТРЕБИ ДЕНЕС СЕ ВРАБОТИ ВО ЈП ЛАЈКА

Тимот на Лајка денес се збогати со уште еден нов член. Младиот и ведар Александар Велески кој е лице со попреченост денес го имаше својот прв работен ден во ЈП Лајка. Во насока на подобро интегрирање и инклузија на лицата со посебни потреби во општеството директорот Војислав Димитровски му овозможи [...]

Повеќе