СНЕШКА И КАТЕ СИ ДОБИЈА ТОРТИ ОД ЛАЈКА ВО СОРАБОТКА СО ЛУНА ПЕТ ШОП

Во соработка со Luna Pet Shop вработена од ЈП ЛАЈКА деновиве го посети домот на г-ѓа Олга и нејзиното семејство кое вдоми две прекрасни кучиња од прифатилиштето на ЈП ЛАЈКА и во знак на благодарност за нивното хумано дело им подаривме слатко изненадување – две превкусни торти. Кате и Снешка [...]

Повеќе

ЗАВРШИ ОБУКАТА ЗА МЕНАЏИРАЊЕ НА ПРИФАТИЛИШТЕ И БЛАГОСОСТОЈБА НА КУЧИЊА ВО ЈП ЛАЈКА

Последен ден од четиридневната обука во соработка со Ветеринарната комора и експерти од RSPCA (Кралското здружение за спречување на суровост врз животните.) Во текот на овие неколкудневни обуки земаа учество околу 40 учесници (ветеринари, дресери, негователи, заловувачи и др) кои имаа прилика да уживаат во предавањата на Brian Faulkner и [...]

Повеќе

АПЕЛ ЗА ДОНАЦИЈА ЗА КУЧЕТО ЛИЛИЈА

Ова е Лилија. Лилија е жртва на несовесен возач, прегазена и оставена со скршена кичма. Во ЈП ЛАЈКА – Скопје беше привремено згрижена, но поради потребата од дополнителна помош и немање на услови за чување на Лилјана во нејзината здравствена состојба во која се наоѓаше, се обративме до Граѓанска иницијатива [...]

Повеќе

СРЕДБА МЕЃУ ДИРЕКТОРОТ НА ЈП ЛАЈКА И ДИРЕКТОРКАТА НА СТАЦИОНАРОТ ЗА БЕЗДОМНИ КУЧИЊА ОД СТРУМИЦА

Во посета на прифатилиштето на ЈП ЛАЈКА беше директорката на Стационарот за бездомни кучиња од Струмица, Сузана Стојкова, која всушност е и прва официјална средба со директорот на ЈП Лајка, Војислав Димитровски. На оваа средба, директорката Сузана Стојкова имаше прилика да се запознае со работата на прифатилиштето и тековните активности [...]

Повеќе

ПРВОТО КУЧЕ ВДОМЕНО ОД ЈП ЛАЈКА ДОБИ ТОРТА ОД ЛУНА ПЕТ ШОП

Во соработка со Luna Pet Shop прифатилиштето на ЈП Лајка – Скопје денес му подари вкусна торта за миленици, на првото куче вдомено од прифатилиштето на ЈП ЛАЈКА, Мими. Мими е куче кое го освои срцето на нашиот неговател Боби уште од првиот ден кога пристигна во прифатилиштето на ЈП [...]

Повеќе

22-ри ФЕВРУАРИ – СВЕТСКИ ДЕН ЗА ПОДИГАЊЕ НА СВЕСТА ЗА СТЕРИЛИЗАЦИЈА НА МИЛЕНИЦИТЕ

Во чест на СВЕТСКИОТ ДЕН за подигање на свеста за стерилизација на милениците 22-ти февруари во текот на целиот месец ФЕВРУАРИ, кој воедно е и прогласен за МЕЃУНАРОДЕН МЕСЕЦ за подигнување на јавната свест за стерилизација на милениците, ЈП ЛАЈКА започнува своја кампања која има за цел ставење акцент на [...]

Повеќе

СЕ ВДОМИ УШТЕ ЕДНО КУЧЕ ОД “СРЕЌНАТА КАНЦЕЛАРИЈА”

Малиот Бошко кој го освои срцето на сите негователи во ЛАЈКА со својот мил карактер, денес е веќе член на едно прекрасно семејство, кое оваа сабота беше на заедничка дружба со нас на ОТВОРЕНИОТ ДЕН во ЈП ЛАЈКА. Бошко е уште едно вдомено куче од “среќната канцеларија” во прифатилиштето на [...]

Повеќе

ЈП ЛАЈКА СО ОБУКИ ЗА МАНАЏИРАЊЕ НА ПРИФАТИЛИШТЕ И СПРОВЕДУВАЊЕ ТЕСТ ЗА СОЦИЈАЛИЗАЦИЈА

ЈП Лајка Скопје во рамките на своите тековни активности вклучува и обуки за едукација на своите вработени и континуирано надградување на знаењата на кадрите кои се безусловни љубители на животни. Денес, на вториот ден од обуките водени од страна на стручниот експерт Brian Faulkner претставник на RSPCA (England & Wales) [...]

Повеќе

ДОНАЦИЈА НА ХРАНА ОД ХУМАНА ГРАЃАНКА ЗА КУЧИЊАТА ВО ЛАЈКА

Благодарност до нашата хумана граѓанка, Изабела Андонова, која секоја година традиционано за својот роденден на 14-ти февруари, кој е воедно и роденден на нејзиното куче Гаја, прави по некое хумано дело. Оваа година се одлучи да помогне за кучињата згрижени за прифатилиштето на ЈП ЛАЈКА и донираше 100кг храна. Вакви [...]

Повеќе

ОТВОРЕН ДЕН ЗА ДРУЖЕЊЕ СО КУЧИЊАТА И ДОНАЦИИ ЗА КУЧИЊАТА ВО ЈП ЛАЈКА

ЈП Лајка ги поканува сите љубители на кучиња, особено оние кои размислуваат да вдомат куче од нашето прифатилиште, оваа сабота на ..година од 10:00 – 13:00 часот на ОТВОРЕН ДЕН. На овој отворен ден ги покануваме и сите граѓани кои сакаат да придонесат преку своја донација во подобрување на условите [...]

Повеќе