АПРИЛ – МЕЃУНАРОДЕН МЕСЕЦ ЗА ПОДИГАЊЕ НА СВЕСТА ЗА СПРЕЧУВАЊЕ НА ЗЛОУПОТРЕБАТА И СУРОВОСТА ВРЗ КУЧИЊАТА

Во нашето општество за жал секојдневно сме сведоци на злоупотреба, измачување и малтретирање на бездомните животни. Поради оваа причина и воедно поттикнати од приказната на Расел, ЈП Лајка се приклучува со своја кампања во одбележување на месец АПРИЛ кој е прогласен за меѓународен месец за подигање на свеста за спречување [...]

Повеќе

ТАЖНАТА ПРИКАЗНА ЗА РАСЕЛ, КОЈ ИСТРАУМАТИЗИРАН И СО ВИДНИ РАНИ САМ СЕ ВРАТИ ВО ПРИФАТИЛИШТЕТО НА ЈП ЛАЈКА

Во нашето секојдневно работење, често сме сведоци на многу немили настани, каде врз бездомните кучиња се искажува револтот и суровоста од страна на несовесните граѓани. Таква е и приказната за Расел, преубавиот стафорд кој пред само неколку дена се појави сам пред портите на прифатилиштето на ЈП Лајка во загрижувачка [...]

Повеќе

ХУМАНИТАРЕН БАЗАР ЗА КУЧИЊАТА ВО ЈП ЛАЈКА

Преубава саботна дружба со граѓаните и посетителите на хуманитарниот пролетен базар организиран за кучињата од прифатилиштето на ЈП Лајка кој се одржа денес во Зоолошката градина во Скопје. Им благодариме на сите хумани граѓани кои купувајќи дел од изложените експонати донираа за кучињата згрижени во прифатилиштето на ЈП Лајка. Ова [...]

Повеќе

SOCIAL FRIDAY ВО ЈП ЛАЈКА ВО СОРАБОТКА СО ХАЛК БАНКА

Во рамките на HalkEco платформата на Халк Банка и првиот Social Friday – организиран од страна на Синдикатот на Халкбанк каде што вработени на Банката се вклучуваат во општествено одговорни активности, беа засадени садници во дворот на ,,ЈП Лајка” со цел подигнување на свеста за одговорно и свесно општествено однесување [...]

Повеќе

ДРУЖЕЊЕ СО КУЧИЊАТА ОД ЈП ЛАЈКА ВО СОРАБОТКА СО ХАЛК БАНКА

Поттикнати од позитивните реакции на граѓаните од минатата успешна дружба во Градскиот Парк, ЈП Лајка изминатиот викенд заедно со својот тим повторно го реализираше овој настан во соработка и со поддршка на нашите драги пријатели Halkbank AD Skopje Во неколкучасовна дружба во Градскиот Парк на Школка граѓаните имаа прилика да [...]

Повеќе

ХУМАНИТАРЕН БАЗАР ЗА КУЧИЊАТА ВО ЈП ЛАЈКА ВО СОРАБОТКА СО ЗОО-СКОПЈЕ

ЈП Лајка и Зоолошка градина – Скопје ве покануваат оваа сабота, 16.04.2022 на ХУМАНИТАРЕН БАЗАР за кучињата во прифатилиштето на ЈП Лајка. Хуманитарниот базар е дел од кампањата “Милениците се наше семејство,не ги напуштајте!”, која успешно се спроведува преку различни активности и настани изминатите неколку месеци. На овој хуманитарен базар [...]

Повеќе

11 АПРИЛ – МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА МИЛЕНИЦИТЕ

Како дел од големата кампања “Нашите миленици се наше семејство, не ги напуштајте!” во соработка со Зоолошка градина-Скопје, ЈП Лајка се приклучува кон одбележување на 11 Април, Меѓународниот ден на милениците. Со одбележувањето на овој ден сакаме да ја истакнеме важноста во однос на грижата кон бездомните животни, придобивките од [...]

Повеќе

ЈП ЛАЈКА СО СВОЈА КАМПАЊА ГО ОДБЕЛЕЖУВА 4-ти АПРИЛ – СВЕТСКИОТ ДЕН НА БЕЗДОМНИТЕ ЖИВОТНИ

По повод 4-ти Април, СВЕТСКИОТ ДЕН НА БЕЗДОМНИТЕ ЖИВОТНИ, ЈП Лајка започнува кампања со цел подигање на свеста за подобрување на благосостојбата на бездомните животни и градење на култура за вдомување на бездомно животно. Секоја година ширум светот илјадници бездомни кучиња страдаат од глад, студ, ризик од топлотен удар, малтретирање, [...]

Повеќе