ЈП ЛАЈКА и ЗОО – Скопје со поддршка на Град Скопје ве покануваат на завршниот настан за кампањата “Нашите миленици се наше семејство, не ги напуштајте!”

Програма на настанот: 19:00 – Отворање на настанот – Весна Петрушевска. 19:15 – 20:30 – Базар од хуманитарен карактер за кучињата згрижени во прифатилиштето на ЈП ЛАЈКА и едукативна панел дискусија. 20:00 – Обраќање на режисерот на филмот „СТЕЛА”, Стојан Вујичиќ, кој ќе ја отвори кино проекцијата заедно со кучето [...]

Повеќе

ИЗЛОЖБА НА КУЧИЊА ЈП ЛАЈКА И КИНОЛОШКИ СОЈУЗ НА РМ

Изминатиот викенд на 22.05 (недела) во хотелот Белви во Скопје, се одржа по прв пат изложба на нерасни кучиња организирана од ЈП Лајка во соработка со Кинолошкиот сојуз на Р.М. На настанот беа пријавени околу 50 кучиња, чиишто сопственици аплицираа во неколку од 15 забавни категории: “Најубава женка“, „Најубав мажјак“, [...]

Повеќе

ИЗЛОЖБА НА КУЧИЊА – ЈП Лајка во соработка со Кинолошки сојуз на Р.М

Почитувани граѓани, Ни претставува голема чест и задоволство, да ве поканиме на првата ИЗЛОЖБА НА КУЧИЊА, која ЈП ЛАЈКА ја организира во соработка со Кинолошки сојуз на Р.М оваа недела, 22.05.2022, во 10:00часот. Идејата на овој настан е да им се даде еднаква можност и привилегија на сите кучиња кои [...]

Повеќе

ОТВОРЕН ДЕН ВО ЈП ЛАЈКА (14.05.2022)

ЈП Лајка изминатата сабота организираше уште еден ОТВОРЕН ДЕН за граѓаните и љубителите на кучиња, како дел од своите редовни активности. На наше огромно задоволство волонтерски придонесоа неколку млади посетители кои заедно со своите родители, имаа прилика во неколку часовна дружба со кучињата во прифатилиштето на ЈП Лајка да придонесат [...]

Повеќе

ТАЖНАТА ПРИКАЗНА ЗА РАСЕЛ, КОЈ ИСТРАУМАТИЗИРАН И СО ВИДНИ РАНИ САМ СЕ ВРАТИ ВО ПРИФАТИЛИШТЕТО НА ЈП ЛАЈКА

Во нашето секојдневно работење, често сме сведоци на многу немили настани, каде врз бездомните кучиња се искажува револтот и суровоста од страна на несовесните граѓани. Таква е и приказната за Расел, преубавиот стафорд кој пред само неколку дена се појави сам пред портите на прифатилиштето на ЈП Лајка во загрижувачка [...]

Повеќе

Ќе ве разнежни приказната за Гвен и Катерина: Кучката-борец го победи туморот и си го најде својот дом

Малата црна убавица ГВЕН беше заловена пред неколку месеци од страна на заловувачкиот тим на ЈП Лајка. При нејзиниот прием во прифатилиштето на ЈП Лајка и беа направени сите потребни ветеринарни испитување, кои за жал не покажаа добри резултати. На Гвен ѝ беше дијагностициран ТВТ (преносливо венеричен тумор), за којшто [...]

Повеќе

МАЈ – МЕЃУНАРОДЕН МЕСЕЦ НА МИЛЕНИЦИТЕ

Прифатилиштето на ЈП Лајка од почетокот на година до сега направи значаен исчекор во подигнување на културата за вдомување на бездомни кучиња, вдомувајќи околу 130 прекрасни кучиња. Продолжуваме и понатаму да градиме успешни резултати преку спроведување на кампањи и отворени денови преку кои ќе ги едуцираме граѓаните за грижата кон [...]

Повеќе

МАЈ – МЕЃУНАРОДЕН МЕСЕЦ ЗА МИКРОЧИПИРАЊЕ НА МИЛEНИЦИТЕ

Со одбележувањето на овој месец, ЈП ЛАЈКА преку своја кампања има за цел да ја истакне важноста од микрочипирање на домашните миленици. Микрочипот обезбедува сигурна и трајна идентификација, што во голема мера ја зголемува веројатноста доколку вашиот домашен миленик се изгуби, да биде вратен во својот дом. Микрочипот кој е [...]

Повеќе

ГВЕН – КУЧЕТО БОРЕЦ КОЕ СЕ ИЗБОРИ СО ТВТ ТУМОР И СИ ГО НАЈДЕ СВОЈОТ ДОМ

Малата црна убавица ГВЕН беше заловена пред неколку месеци од страна на заловувачкиот тим на ЈП Лајка. При нејзиниот прием во прифатилиштето на ЈП Лајка и беа направени сите потребни ветеринарни испитување, кои за жал не покажаа добри резултати. На Гвен и беше дијагностициран ТВТ (преносливо венеричен тумор), за којшто [...]

Повеќе

ОТВОРЕН ДЕН ВО ЈП ЛАЈКА (16.05.2022)

На барање на граѓаните за посета и дружба со кучињата згрижени во прифатилиштето на ЈП Лајка, ви најавуваме ОТВОРЕН ДЕН оваа сабота, 14.05.2022 година од 11:00 до 15:00 часот. Сите заинтересирани можат да аплицираат на volontiraj@lajka.com.mk [...]

Повеќе