ПРЕПОРАКИ ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД ТОПЛОТЕН УДАР КАЈ КУЧИЊАТА🌡🌞🐾

На прагот сме на летото, каде ни престојат исклучително топли денови пропратени со високи температури. Летните горештини можат навистина да бидат штетни по здравјето на кучињатa, особено бездомните кои се постојано изложени на надворешни влијанија, па неретко се случува да бидат дехидрирани, што може да резултира со несакани последици како [...]

Повеќе

КИНО ПОД ОТВОРЕНО НЕБО🎬🐶

Како дел од настанот кој оваа недела ЈП ЛАЈКА во соработка со ЗОО-Скопје го организира во Градскиот парк на Школка, ќе се прикажува македонскиот филм “СТЕЛА” на Стојан Вујичиќ. Ги покануваме сите граѓани кои имаат миленици, како и оние кои немаат, а се љубители на македонската кинематографија, да ни се [...]

Повеќе