ДОНАЦИЈА ОД ВДОМУВАЧИТЕ НА МАЛИОТ ПИПИН

Семејството од Америка кое го вдоми малиот Пипин како поддршка за нашата успешна и хумана работа во однос на бездомните кучиња, донираа пакети со производи кои беа најпотребни за кучињата во прифатилиштето на ЈП Лајка. Им благодариме на поддршката! [...]

Повеќе

ДОНАЦИЈА ОД ДМ МАКЕДОНИЈА ЗА КУЧИЊА ВО ЈП ЛАЈКА

По повод Меѓународниот ден на кучиња, 26 Август, претставници од dm drogerie markt Makedonija како општествено одговорна компанија, го посетија ЈП Лајка и донираа 12 кутии со сува храна и 350 конзерви за кучињата згрижени во прифатилиштето. Им благодариме на оваа донаторска иницијатива. Се надеваме дека по примерот на ДМ [...]

Повеќе

КАТАЛОГ НА КУЧИЊА ЗА ВДОМУВАЊЕ (25-31.08.2022)

КАТАЛОГ НА КУЧИЊА ЗА ВДОМУВАЊЕ https://issuu.com/jplajka/docs/_f8fad2cb112e4b ЈП Лајка како дел од своите тековни активности на неделно ниво ќе објавува каталог на кучиња за вдомување, кои се моментално згрижени во прифатилиштето на ЈП Лајка. Сите кучиња во овој каталог го имаат поминато хуманиот третман во ЈП Лајка и граѓаните можат да [...]

Повеќе

ПРИЈАВИ КУЧЕ ЗА ХУМАН ТРЕТМАН ВО ПРИФАТИЛИШТЕТО НА ЈП ЛАЈКА

Ги нашите граѓаните дека преку електронската апликација https://bit.ly/39B74AG може да пријавар бездомно куче за хуман третман во прифатилиштето на ЈП Лајка. Приоритет ќе имаат кучињата кои се скучни, повредени, проблематични и кучки за стерилизација, со цел спречување пораст на популацијата на бездомни кучиња на улиците во градот Скопје. [...]

Повеќе