ВО ЧЕСТ НА ИВАНА ДЕРЛИВА, ДРАГА КОЛЕШКА КОЈА ПРЕРАНО НЕ НАПУШТИ

Денес изгубивме прекрасна колешка, ценет пријател со големо срце и огромен љубител на кучиња…денес не напушти ненадејно нашата сакана Ивана Дерлива. Нејзината прерана смрт не остави скршени и во неверување😢😢😢 Ивана наша најмила….многу малку време ни остави да се радуваме на твојата ведрина… Беше човек со големо срце, колега за [...]

Повеќе

ЈП ЛАЈКА И ПРИЈАТЕЛИТЕ ВИ НАЈАВУВААТ РОДЕНДЕНСКА ЗАБАВА

Благодарност до Utrinska na Telma / Утринска на Телма Универзална Сала Издавачки центар ТРИ Стела и Сани Irina Tosheva Luna Pet Shop Liquid Pet Shop BLOOM Creafly-Креафлај, Screen Print Pixel Print, STOKOMAK Filigree LARGO, Nebula Jewelry, Navel, природна козметика Glow Natural, кои придонесоа за реализација на овој настан. [...]

Повеќе

МАСКОТИТЕ СТЕЛА И САНИ ДЕЛ ОД РОДЕНДЕНСКАТА ЗАБАВА ЈП ЛАЈКА

Роденденот на ЈП Лајка, не би бил роденден ако не помислиме и на најмладата публика и поддрржувачи на “Лајка”, кои овие 2 години активно се дружеа со нас, редовно присуствуваа на сите наши настани и забавни емисии, волонтираа во ЈП Лајка, беа дел од отворените денови каде се едуцираа за [...]

Повеќе

OКТОМВРИ – МЕЃУНАРОДЕН МЕСЕЦ ЗА ВДОМУВАЊЕ НА КУЧЕ ОД ПРИФАТИЛИШТЕ

Месец ОКТОМВРИ во меѓународни рамки секоја година се одбележува со цел подигнување на свеста за вдомување на куче од прифатилиште. Од прифатилиштето на ЈП Лајка во изминатите две години колку што и постои, вдомени се преку бездомни кучиња како во нашата земја така и во странство, благодарение на тимот на [...]

Повеќе

РОДЕНДЕНСКА ХУМАНИТАРНА ЗАБАВА НА ЈП ЛАЈКА

ОКТОМВРИ е месец на ЈП Лајка, месец во коj славиме 2 години постоење и хумана работа. Пред две години градот Скопје го доби првото јавно претпријатие за хуман третман и благосостојба на бездомни кучиња во нашата држава. По повод вториот роденден на прифатилиштето на ЈП Лајка, на 29.10.2022 (сабота) ве [...]

Повеќе

РЕКОРДНИ 55 ВДОМУВАЊА НА КУЧИЊА ЗА МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ

Со вкупно среќно вдомени кучиња во изминатиот месец септември, го рушиме рекордот во успешно реализирани вдомувања на месечно ниво. Благодарност до тимот на ЈП Лајка, активистите и здруженијата за заштитата на животни. Заедно креираме среќни приказни и градиме култура за вдомување на бездомно куче. #СпасиЖивотВдоми #ВдомиНеКупувај [...]

Повеќе