ЈП ЛАЈКА и www.hranazamilenici.mk во заедничка соработка

Уште една компанија за храна и суплементи за миленици, Hranazamilenici.mk – Online shop со задоволство се приклучи во акцијата КУПИ ХРАНА И ДОНИРАЈ ЈА ЗА КУЧИЊАТА ВО ЈП ЛАЈКА! Сите граѓани кои имаат желба да донираат храна, ќе може својата нарачка да ја направат на веб страната преку www.hranazamilenici.mk. Потребно [...]

Повеќе

ЈП ЛАЈКА И GOODIES ЗАПОЧНУВААТ НОВА СОРАБОТКА

Заедно со нашите досегашни пријатели Goodies Milenicinja.mk ви најавуваме уште една интересна соработка. Поттикнати од интересот на граѓаните кои имаат желба да донираат храна за кучињата во ЈП Лајка, а не се во можност да дојдат директно во прифатилиштето и да ја донесат, решивме да спроведеме една донаторска акција. Сите [...]

Повеќе

ЕДНА ГОДИНА УСПЕШНА СОРАБОТКА СО ЛУНА ПЕТ ШОП

Денес дел од тимот на Луна Пет Шоп го посети прифатилиштето на ЈП Лајка и на наше огромно задоволство остваривме прекрасна средба на која разговаравме за многу интересни проекти и настани кои наскоро ќе ви ги најавиме. Како и секогаш, така и овој пат не изостанаа подароцит и донациите кои [...]

Повеќе

СОВЕТИ И ПРЕПОРАКИ ПРИ ВДОМУВАЊЕ НА КУЧЕ ОД ПРИФАТИЛИШТЕ

Грижата за кучето кое го вдомувате значи многу повеќе од обезбедување храна, вода и дом. Пред да вдомите куче најважно од се е да бидете сигурни и свесни дека вашиот стил на живот ќе одговара и ќе ви дозволи да чувате домашен миленик. Во таа насока ви даваме практични совети [...]

Повеќе

ХЕРОИ НА ДЕНОТ💪🐕❤

Денес по пријава на вработените од фабриката Цементарница Усје, во скопската населба Кисела Вода, заловувачите од прифатилиштето на ЈП Лајка, Магдалена и Тони, во својата заловувачка акција, херојски извадија и спасија три бездомни кучиња паднати во базен/таложник во кои се собираат атмосферски води од кругот на фабриката пред нивно пречистување. [...]

Повеќе