ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ!!!

Почитувани граѓани, активисти, љубители на кучиња и поддржувачи на ЈП Лајка, Должност ни е да ја информираме јавноста дека во прифатилишето на ЈП Лајка на почеток на месец декември 2022 година е констатирана појава на инфективна болест штенечак – кучешка чума (Canine distemper) кај вкупно 5 заловени кучиња. Штенечакот е [...]

Повеќе

ПРЕДНОВОГОДИШНА ХУМАНИТАРНА ЗАБАВА

23.12.2022 / петок 19:00-00:30 часот Кафе бар Младост Драги наши граѓани, активисти, љубители на кучиња, пријатели и соработници на ЈП ЛАЈКА 2022 година успешно ја одбележавме со многу интересни настани во кои заеднички се дружевме и уживавме, па сакаме да ја заокружиме со уште еден настан, последен за оваа година. [...]

Повеќе

СТОП ЗА УПОТРЕБАТА НА ПЕТАРДИ И ПИРОТЕХНИЧКИ СРЕДСТВА

Празничниот период е најстресното време за животните, особено за бездомните кучиња кои талкаат сами и незаштитени низ улиците. Употребата на петарди и пиротехнички средства предизвикува не само физички повреди, туку и психички шок, стрес, доживотни трауми и неретко смрт од срцев удар кај кучињата. Во овој период од годината има [...]

Повеќе

КОНКУРС ЗА НАЈУБАВА ПРАЗНИЧНА ФОТОГРАФИЈА СО ВАШЕТО КУЧЕ

Во пресрет на празничниот период од годината, кога социјалните мрежи се преполни со новогодишни фотографии од миленици, решивме да направиме една интересна фото креативна иницијатива, односно КОНКУРС ЗА НАЈУБАВА ПРАЗНИЧНА ФОТОГРАФИЈА СО ВАШЕТО КУЧЕ.   Во изминатите две години во нашата земја се вдомени преку 300 кучиња од прифатилиштето на [...]

Повеќе