Биди кул сопственик, маскирај го своето куче и донеси го на дружба со кучињата од ЈП Лајка!

Денот на шегата е толку забавен што нашиот тим одлучи да го продолжи и на 2ри Април! Започнувајќи од 12 часот на 02.04.2023 година во Градски Парк на Школка ќе имате можност да го донесете вашиот миленик маскиран во вашата најомилена маска со што би станал потенцијален добитник на вредна [...]

Повеќе

Информација за јавноста

Почитувани граѓани на општина Аеродром Би сакале да ве известиме дека од понеделник, 13.март. 2023 г. заловувачкиот тим на ЈП Лајка ќе започне со стратешко заловување во општина Аеродром. Имено, нашиот тим на заловувачи следната недела (13-17. март) ќе заловува во општина Аеродром и тоа во следните реони: Ново Лисиче, [...]

Повеќе

ЈП Лајка почнува со стратешко заловување на бездомни кучиња во општина Аеродром

Почитувани граѓани на општина Аеродром Би сакале да ве известиме дека од понеделник, 6.март. 2023 г. заловувачкиот тим на ЈП Лајка ќе започне со стратешко заловување по општини. Имено, нашиот тим на заловувачи следната недела (6-10. март) ќе заловува во општина Аеродром и тоа во следните реони: Долно Лисиче, Горно [...]

Повеќе

Донација од италијанска организација за заштита на животни која пристигна денес во ЈП Лајка.

Со огромна радост сакаме бескрајно да се заблагодариме за донацијата во храна од неверојатни 780 килограми од италијанската организација за заштита на животни ENPA – Ente Nazionale Protezione Animali Odv која пристигна денес во ЈП Лајка. Препознавањето на важноста која нашето прифатилиште ја има од организации надвор од границите на [...]

Повеќе