Среќната приказна на кучето Бошко

Приказните за напуштените кучиња низ нашиот град немаат крај, но за среќа приказната за кучето Бошко сепак има поинаква судбина благодарение на заложбите на тимот вработени во прифатилиштето на ЈП Лајка.Малиот Бошко кој е микс од малтешка пудла, беше пронајден пред околу еден месец од нашиот тим на едно од [...]

Повеќе

СТОП ЗА ПЕТАРДИТЕ, ВДОМИ КУЧЕ И ПРОСЛАВИ ГИ ПРАЗНИЦИТЕ НА ПОИНАКОВ НАЧИН!

Моментално сме на прагот на празничната сезона која годинава ќе ја прославиме на малку поинаков начин. Овој празничен период е најстресно време за животните, особено за оние кучиња кои не по своја вина се бездомни и напуштени.Земајќи го во предвид овој проблем кој се повлекува со годините и истиот претставува [...]

Повеќе

СЕ ВДОМИ ПРВОТО КУЧЕ ОД ЛАЈКА

Мими е првото куче од прифатилиштето на ЈП Лајка, кое си го најде својот дом. Вистински љубител на кучиња си го пронајде својот иден миленик и веќе ја запозна Мими со своето идно семејство. По згрижувањето во прифатилиштето на ЈП Лајка кучето Мими уредно ги помина сите третмани: крвно испитување, [...]

Повеќе

Реконструкцијата и доградбата на новото Прифатилиште за бездомни животни Лајка е во завршна фаза

Со овој зафат се прави целосна реконструкција на двата објекти, со демонтажа на веќе постојните метални боксови и елементи, реконструкција на кровот, поставување на изолација и фасада која воопшто ја немало досега. Со реконструкцијата и проширувањето на стационарот во Вардариште, покрај подобрувањето на условите, удвоен е и капацитетот за вдомување [...]

Повеќе