Новости

Биди кул сопственик, маскирај го своето куче и донеси го на дружба со кучињата од ЈП Лајка!

Денот на шегата е толку забавен што нашиот тим одлучи да го продолжи и на 2ри Април! Започнувајќи од 12 часот на 02.04.2023 година во Градски Парк на Школка ќе имате можност да го донесете вашиот миленик маскиран во вашата најомилена маска со што би станал потенцијален добитник на вредна [...]

Повеќе

Информација за јавноста

Почитувани граѓани на општина Аеродром Би сакале да ве известиме дека од понеделник, 13.март. 2023 г. заловувачкиот тим на ЈП Лајка ќе започне со стратешко заловување во општина Аеродром. Имено, нашиот тим на заловувачи следната недела (13-17. март) ќе заловува во општина Аеродром и тоа во следните реони: Ново Лисиче, [...]

Повеќе

ЈП Лајка почнува со стратешко заловување на бездомни кучиња во општина Аеродром

Почитувани граѓани на општина Аеродром Би сакале да ве известиме дека од понеделник, 6.март. 2023 г. заловувачкиот тим на ЈП Лајка ќе започне со стратешко заловување по општини. Имено, нашиот тим на заловувачи следната недела (6-10. март) ќе заловува во општина Аеродром и тоа во следните реони: Долно Лисиче, Горно [...]

Повеќе

Донација од италијанска организација за заштита на животни која пристигна денес во ЈП Лајка.

Со огромна радост сакаме бескрајно да се заблагодариме за донацијата во храна од неверојатни 780 килограми од италијанската организација за заштита на животни ENPA – Ente Nazionale Protezione Animali Odv која пристигна денес во ЈП Лајка. Препознавањето на важноста која нашето прифатилиште ја има од организации надвор од границите на [...]

Повеќе

КЕРБЕР, ДИСЛОЦИРАН НА ДРУГА ЛОКАЦИЈА И СПАСЕН ОД АГРЕСИВНИ КУЧИЊА

КЕРБЕР беше заловен минатата година и згрижен во прифатилиштето на ЈП Лајка, по хуманиот третман, поради немање интерес за вдомување беше вратен во локација од каде беше заловен во скопската населба Бутел. Кербер овие денови беше објавен на социјалните мрежи од граѓани кои го затекнале во околината на с.Ракотинци, каде [...]

Повеќе

17 ВРЕЌИ ХРАНА ДОНИРАНИ ЗА САМО ЕДНА НЕДЕЛА ОД ХУМАНИ ГРАЃАНИ ЗА НИВНИТЕ ОМИЛЕНИ КУЧИЊА ОД „ЛАЈКА”

Драго ни е што нашиот нов проект во соработка со (Goodies) Milenicinja.mk, СТАНИ ВИРТУЕЛЕН СТАРАТЕЛ И ДОНИРАЈ ХРАНА ЗА ТВОЕТО ОМИЛЕНО КУЧЕ ОД “ЛАЈКА”, пројави голем интерес кај ѓраѓаните кои изминатата недела донираа вкупно 170 кг храна и си избрааа свое омилено куче, за кое секоја вреќа храна ќе биде [...]

Повеќе

МЕЃУНАРОДНА НЕДЕЛА НА ВЕТЕРИНАРНИТЕ ТЕХНИЧАРИ (13-19.02.2023)

МЕЃУНАРОДНА НЕДЕЛА НА ВЕТЕРИНАРНИТЕ ТЕХНИЧАРИ (13-19.02.2023) Ветеринарните техничари се важен дел од медицинскиот персонал и играат важна улога во извршување и спроведување на ветеринарните практики во секоја ветеринарна амбуланта. Меѓународната недела на ветеринарните техничари која оваа година се одбележува од 13-19.02, има за цел истакнување на важноста и оддавање признание [...]

Повеќе

ОДБЕРИ СИ ОМИЛЕНО КУЧЕ ОД ЈП ЛАЈКА, СТАНИ ВИРТУЕЛЕН СТАРАТЕЛ И ДОНИРАЈ ХРАНА ЗА НЕГО

ОДБЕРИ СИ ОМИЛЕНО КУЧЕ ОД ЈП ЛАЈКА, СТАНИ ВИРТУЕЛЕН СТАРАТЕЛ И ДОНИРАЈ ХРАНА ЗА НЕГО Во прифатилиштето на ЈП Лајка има околу 60 бездомни кучиња кои од определени причини не можат да се вратат на локацијата од каде се заловени. Се работи за кучиња кои биле залови по пријава за [...]

Повеќе

КАТАЛОГ НА КУЧИЊА (КОИ НЕ МОЖАТ ДА СЕ ВРАТАТ НА ЛОКАЦИЈА)

Во прифатилиштето на ЈП Лајка, се наоѓаат околу 60 кучиња кои од определени причини не можат да се вратат на матичната локација и активно им бараме дом. Ова е КАТАЛОГОТ каде може да ги погледнете на следниот линк на кој се наведени сите информации во однос на кучето https://rb.gy/4fyery Некои [...]

Повеќе

ФЕВРУАРИ – СВЕТСКИ МЕСЕЦ НА СТЕРИЛИЗАЦИЈАTA КАЈ КУЧИЊАТА

ЈП Лајка се приклучува во одбележување на овој месец кој во светски рамки се одбележува со цел едуцикација на сопствениците и старателите на домашни миленици за важноста и придобивките од стерилизацијата. ПРИДОБИВКИ ОД СТЕРИЛИЗАЦИЈА: Кастрацијата/стерилизацијата има огромни придобивки не само на квалитетот на животот на кучето, туку и за спречување [...]

Повеќе