Соопштенија

ПРИЈАВИ КУЧЕ ЗА ХУМАН ТРЕТМАН ВО ПРИФАТИЛИШТЕТО НА ЈП ЛАЈКА

Ги нашите граѓаните дека преку електронската апликација https://bit.ly/39B74AG може да пријавар бездомно куче за хуман третман во прифатилиштето на ЈП Лајка. Приоритет ќе имаат кучињата кои се скучни, повредени, проблематични и кучки за стерилизација, со цел спречување пораст на популацијата на бездомни кучиња на улиците во градот Скопје.

Повеќе
Новости

ВАСЕ, КУЧЕТО СО ФИЗИЧКИ ХЕНДИКЕП ВДОМЕН УСПЕШНО ВО СЕМЕЈСТВО ВО ВЕЛИКА БРИТАНИЈА

Васе е едно од фамилијата кучиња (Вини, Вил, Вилма, Ване и Вуди) кои ја имаа среќата да бидат вдомени во Велика Британија. Ване е роден со рахитични нозе, па поради негиот физички недостаток има потешкотии во движењето со двете предни нозе. Неговиот физички хендикеп, што неретко знае да биде пречка …

Повеќе
Новости

СЕ ВРАТИ НАСМЕВКАТА НА РАСЕЛ, КУЧЕТО КОЕ ПРЕД НЕКОЛКУ МЕСЕЦИ СЕ ПОЈАВИ САМО ПРЕД ВРАТИТЕ НА ЛАЈКА СО ЗАГНОЕНА РАНА НА ВРАТОТ НАСТАНАТА ОД ЗАВРЗАНА ЖИЦА

Изминаа 3 месеци од немилиот настан кога Расел се појави пред вратите на прифатилиштето на ЈП Лајка во загрижувачка состојба со длабока рана на вратот како последица од силно заврзана жица. По неколку месеци стручен надзор и хуман третман во прифатилиштето на ЈП Лајка, Расел во моментот се наоѓа во …

Повеќе
Соопштенија

Денес во посета на прифатилиштето на ЈП Лајка на наше огромно задоволство не посети семејството на малата Дикси од Шведска кое ја вдоми пред една година од ЈП Лајка.

Благодарение на Роберт и Сузан, Дикси доби шанса за поубав живот како швеѓанка, а дека и годи животот во Шведска доволно говорат фотографиите на нејзиниот инстаграм профил @diksiodskopje. Драго ни е што при нивната посета во Македонија се сетија да не посетат во ЈП Лајка и не израдува заедно со …

Повеќе
Соопштенија

ГРИЖЕТЕ СЕ ЗА МААЛСКИТЕ МИЛЕНИЦИ ЗА ВРЕМЕ НА ЛЕТНИОТ ПЕРИОД

Летните тропски температури во нашата држава веќе се искачуваат и до 40 степени, температура која е опасна по здравјето не само за луѓето, туку и за бездомните кучиња и мачки. Улиците низ градот Скопје се живеалиште на многу бездомни кучиња, кои во текот на летниот период бараат секогаш ладовина и …

Повеќе
Соопштенија

ПРЕПОРАКИ ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД ТОПЛОТЕН УДАР КАЈ КУЧИЊАТА🌡🌞🐾

На прагот сме на летото, каде ни престојат исклучително топли денови пропратени со високи температури. Летните горештини можат навистина да бидат штетни по здравјето на кучињатa, особено бездомните кои се постојано изложени на надворешни влијанија, па неретко се случува да бидат дехидрирани, што може да резултира со несакани последици како …

Повеќе