Соопштенија

ПРИЈАВИ КУЧЕ ЗА ХУМАН ТРЕТМАН ВО ЈП ЛАЈКА – Постер изработен од Александра Митева

Пријави бездомно куче за стерилизација/кастрација во ЈП Лајка наinfo@lajka.com.mk и на02/2 56 58 59 и 071/219-925. Стерилизација/кастрацијата на бездомните кучиња е БЕСПЛАТНА! (Ова се однесува само на бездомните кучиња во општините на територија на град Скопје) Благодарност до Александра Митева, студентка на Акредитираната програма за графички дизајн при Semos Education …

Повеќе
Соопштенија

85 СТЕРИЛИЗАЦИИ И КАСТРАЦИИ ЗА САМО 20 ДЕНА ВО МЕСЕЦ ЈАНУАРИ

Со појавата на првиот случај на distemper во прифатилиштето на ЈП Лајка крајот на минатата година, беа воведени и спроведени низа превентивни мерки. Прифатилиштето беше 30дена под целосен карантин и фокусот беше на третман на заболените кучиња со што ситуацијата во моментот е под контрола. По истекот на карантинскиот период, …

Повеќе
Соопштенија

ВДОМИ КУЧЕ ОД ПРИФАТИЛИШТЕТО НА ЈП ЛАЈКА И ДОБИЈ БЕСПЛАТЕН ГРУМИНГ ЗА НОВИОТ МИЛЕНИК ВО CENTRAL BARK

ЈП Лајка и груминг салонот Central Bark започнуваат заедничка соработка со цел поттикнување и промовирање на кампањата за вдомување на куче од прифатилиштето на ЈП ЛАЈКА. Од 01.02.2023година секое вдомено куче од прифатилиштето на ЈП Лајка, ќе добие ваучер за БЕСПЛАТЕН груминг во Central Bark. Заедно градиме култура за вдомување …

Повеќе
Соопштенија

КУЌИЧКА ОД ВАС Е НАДЕЖ ЗА НАС, ЈП ЛАЈКА И ИВО НЕЛОСКИ ВО ЗАЕДНИЧКА ХУМАНА ИНИЦИЈАТИВА

ЈП Лајка заедно со младиот талентиран Иво Нелоски, студент на Акредитираната програма за графички дизајн при Semos Education кој го изработи ова прекрасно креативно решение, започнуваат една хумана иницијатива. Идејата на овој проект е да се поттикнат добрите луѓе кои ги сакаат кучињата и се грижат за своите маалски миленици, …

Повеќе
Соопштенија

ОД КУЧЕ СКИТНИК, ДО ВИСТИНСКИ ПРИЈАТЕЛ! Проект за ЈП Лајка од младата студентка Матеа Кантурска по графички дизајн

Во соработка со Semos Education младата талентирана студентка од академијата за графички дизајн, Матеа Кантурска, изработи серија од три креативни постери со порака “Вдоми куче, вдоми љубов!” Постерите носат една позитивна порака и имаат за цел да ги поттикнат граѓаните да вдомат куче од прифатилиштето на ЈП Лајка. Вдомeте бездомно …

Повеќе
Соопштенија

УСПЕШНА ИНТЕРВЕНЦИЈА НА ПОВРЕДЕНО КУЧЕ НА ЗАЛОВУВАЧКИОТ ТИМ НА ЈП ЛАЈКА ВО СОРАБОТКА СО КАНЕ КОРЗО

По добиена пријава од страна на граѓани на социјалните мрежи за повредено куче, денес заловувачкиот тим на ЈП Лајка веднаш се упати на точната локација во близина на техноцентарот Алфи, во скопската населба Автокоманда, каде оваа млада женка била забележана со тешка повреда и крв на главата. По многубројни обиди …

Повеќе