Соопштенија

11 АПРИЛ – МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА МИЛЕНИЦИТЕ

Како дел од големата кампања “Нашите миленици се наше семејство, не ги напуштајте!” во соработка со Зоолошка градина-Скопје, ЈП Лајка се приклучува кон одбележување на 11 Април, Меѓународниот ден на милениците. Со одбележувањето на овој ден сакаме да ја истакнеме важноста во однос на грижата кон бездомните животни, придобивките од …

Повеќе
Соопштенија

НОЕЛ УЖИВА ВО СВОЈОТ НОВ ДОМ ВО ВЕЛИКА БРИТАНИЈА

НОЕЛ од прифатилиштето на ЈП Лајка вдомен минатата недела во Велика Британија, одлично се вклопил во својот нов дом и семејство.  

Повеќе
Соопштенија

ЈП ЛАЈКА СО СВОЈА КАМПАЊА ГО ОДБЕЛЕЖУВА 4-ти АПРИЛ – СВЕТСКИОТ ДЕН НА БЕЗДОМНИТЕ ЖИВОТНИ

По повод 4-ти Април, СВЕТСКИОТ ДЕН НА БЕЗДОМНИТЕ ЖИВОТНИ, ЈП Лајка започнува кампања со цел подигање на свеста за подобрување на благосостојбата на бездомните животни и градење на култура за вдомување на бездомно животно. Секоја година ширум светот илјадници бездомни кучиња страдаат од глад, студ, ризик од топлотен удар, малтретирање, …

Повеќе
Соопштенија

94 ВКУПНО ВДОМЕНИ КУЧИЊА ВО ПРВОТО ТРОМЕСЕЧИЕ ОД 2022 ГОДИНА

Прифатилиштето на ЈП ЛАЈКА во првото тромесечие од 2022 година има вдомено вкупно 94 кучиња, како самостојно, така и со помош и поддршка на активистите и здруженијата за заштита на животни. Продолжуваме и понатаму да градиме големи успеси вдомувајќи бездомни кучиња како во нашата земја, така и во странство.

Повеќе
Соопштенија

НАЈАВА ЗА ПРВОАПРИЛСКИ МАСКЕНБАЛ НА КУЧИЊА ВО ЈП ЛАЈКА

Утре во 12:00 часот во прифатилиштето на ЈП Лајка – Скопје ќе уживаме во првоаприлски маскенбал и креирање на маски со кучињата и учениците од основното училиште “Мирче Ацев” од Скопје.

Повеќе
Соопштенија

ПРИФАТИЛИШТЕТО НА ЈП ЛАЈКА ВО МОМЕНТОТ ИМА ОКОЛУ 110 ЗГРИЖЕНИ КУЧИЊА КОИ ЧЕКААТ ДА БИДАТ ВДОМЕНИ

Во моментот во прифатилиштето на ЈП Лајка има околу 110 заловени кучиња кои се привремено згрижени. Прифатилиштето на ЈП Лајка претставува транзит шелтер каде секое заловено куче поминува низ целосен третман: 4Д тест, крвна анализа, кастрација/стерилизација, вакцинирање против беснило и заразни болести, микрочипирањеџ. По истекот на престојот во прифатилиштето кој …

Повеќе