Соопштенија

ПРОЛЕТНАТА СЕЗОНА ЗА ПРОШЕТКИ НА КУЧИЊАТА ВО ЛАЈКА ОФИЦИЈАЛНО Е ОТВОРЕНА

Почетокот на пролетта, значи почеток на најубавото годишно време за кучињата згрижени во прифатилиштето на ЈП Лајка, бидејќи со нетрпение очекуваат да уживаат во секојдневните долги прошетки и играњето со најразлични реквизити за забава во интеракција со негователите. Во паркот за миленици каде се спроведуваат овие забавни активности, секојдневно се …

Повеќе
Соопштенија

ЗАЛОВУВАЧКА АКЦИЈА ВО ОПШТИНА КАРПОШ

 И оваа недела продолжува заловувачката акција на бездомни кучиња која ќе ја спроведува ЈП Лајка. Во соработка со Општина Карпош заловувачките екипи на ЈП Лајка оваа недела ќе постапуваат во оваа скопска општина. Согласно планот за постапување на терен, ЈП Лајка има предвидено секоја недела да постапува во различни општини …

Повеќе
Соопштенија

ЈП ЛАЈКА ВО ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА ДЕТСКАТА ЕМИСИЈА “ОКеј” на Канал 5 Телевизија

Директорот на ЈП Лајка, Војислав Димитровски вчера беше дел од второто издание на детската забавна емисија “ОКеј” која се емитува секоја недела во 11:00ч на Канал 5 Телевизија. На ова гостување децата имаа прилика да се дружат и со Лаци, четиригодишниот вајмарски птичар, кое е едно од кучињата згрижени во …

Повеќе
Соопштенија

ЈП ЛАЈКА во соработка со Весна Петрушевска ќе биде дел од емисиите “ОКеј”

Секоја недела од 11:00часот на Канал 5 Телевизија, во соработка со Весна Петрушевска тимот на ЈП “Лајка” ќе биде дел од детската емисија “ОКеј”. Минатата недела беше првото гостување на директорот Војислав Димитровски во оваа забавна и едукативна емисија, која го привлече вниманието не само за најмладите,туку и на возрасните …

Повеќе
Соопштенија

ПРОЛЕТНО ЧИСТЕЊЕ СО “НЕ БИДИ ЃУБРЕ” И ЈП ЛАЈКА

Во соработка со Граѓанската иницијатива “Не биди ѓубре”, директорот на ЈП Лајка Војислав Димитровски и вработените, активистите и граѓаните кои доброволно ни се приклучија во оваа пролетна акција беа исчистени голем дел од површините во и околу објектот на прифатилиштето на ЈП Лајка. Во оваа иницијатива се приклучија и претставници …

Повеќе
Соопштенија

ЈП “ЛАЈКА” И “НЕ БИДИ ЃУБРЕ” СО АКЦИЈА ЗА ПРОЛЕТНО ЧИСТЕЊЕ НА 27.03.2022

Во знакот на првите пролетни денови кои веќе отпочнаа, ЈП ЛАЈКА и Граѓанската иницијатива “НЕ БИДИ ЃУБРЕ” во недела 27.03.2022 година во 12:00 часот ве покануваат на пролетно чистење околу објектот на прифатилиштето на ЈП ЛАЈКА. Покрај тимот на јавното претпријатие, свој придонес ќе дадат и активистите за заштита на …

Повеќе