Како можеш да придонесеш за спречување на порастот на бездомните кучиња

Биди совесен граѓанин и придонеси за заедницата во спречување на проблемот со бездомните кучиња. Неконтролираното зголемување на популацијата нa бездомни кучиња е резултат на неодговорно сопствеништво.

May be an image of one or more people, dog and text that says 'лајка LAJKA EPEN acong како можеш да придонесеш за спречуване на појава на нови бездомни кучина? стерилизирај го миленикот; не го напуштај миленикот и не го оставај на улица; размисли добро пред да го размножуваш; приави бездомно куче за бесплатна стерилизација во "лајка" микрочипирај го; info@lajka.com.mk едуцирај ги наблиските околу тебе, за важноста од стерилизација на нивните миленици.'