МАЈ – МЕЃУНАРОДЕН МЕСЕЦ НА МИЛЕНИЦИТЕ

Во месец мај, во нашиот календар го заокружуваме значењето за милениците во животот на луѓето. Одбежување на овој месец значи и оддавање важност, подигнување на свеста за градење одговорно сопствеништво и грижа кон милениците.Прифатилиштето на ЈП Лајка изминатите месеци направи значаен исчекор во подигнување на културата за вдомување на бездомни кучиња, вдомувајќи над 100 прекрасни кучиња на територијата на град Скопје.

Мисијата на ЈП ЛАЈКА е продожување и понатаму со организирање на успешни кампањи и отворени денови за љубителите на кучиња, преку кои ги едуцираме и информираме граѓани за важноста од грижата кон бездомните животни, придобивките од вдомување и чување на миленик, придобивките по здравјето на милениците и општото јавно добро со цел намалување на бројот на напуштени животни.