ОБУКА ОД ОТВОРЕН КАРАКТЕР – ПРЕПОЗНАВАЊЕ НА ЗНАЦИТЕ И ГОВОРОТ НА ТЕЛОТО

ЈП Лајка оваа сабота на 17.09.2022 од 10:30 часот организира обука од отворен карактер на тема препознавање на знаците кои ни ги дава кучето, пристап кон улично куче, процена на реакција на куче талкач.
Предавач на оваа обука ќе биде британскиот експерт Брајан Фокнер од RSPCA – Кралското здружение за спречување на суровост врз животните и ќе се одржи во просториите на ЈП Лајка. Обуката е предвидено да трае околу 2 ипол часа теорија и пракса, на крајот на истата учесниците ќе може да поставуваат прашања.
Поради ограничениот број на места, сите заинтересирани граѓани, активисти и здруженија може да се пријават во коментар под оваа објава.
May be an image of ‎dog and ‎text that says '‎обука препознаване на знаците и говорот на телото kaj кучиьата предавач:, брајан фокнер претставникна RSPCA кралското здружение за спречуванена суровост врз животните сабота/ /17.09.2022 10:30-12:30 часот RSPCA חر лајка- скопје‎'‎‎