ОТВОРЕН ДЕН ВО ЈП ЛАЈКА (14.05.2022)

ЈП Лајка изминатата сабота организираше уште еден ОТВОРЕН ДЕН за граѓаните и љубителите на кучиња, како дел од своите редовни активности.

May be an image of 2 people, child, people standing, dog and outdoors

На наше огромно задоволство волонтерски придонесоа неколку млади посетители кои заедно со своите родители, имаа прилика во неколку часовна дружба со кучињата во прифатилиштето на ЈП Лајка да придонесат за подобрување на благосостојбата на кучињата кои во моментот се привремено згрижени и чекаат да го најдат својот дом.

 

May be an image of 1 person, dog and outdoors

Преку овие отворени денови прифатилиштето на ЈП Лајка има за цел да ги едуцира граѓаните и да придонесе во градење на идни млади генерации, поемпатични, поодговорни и свесни за грижата и хуманиот третман на бездомните кучиња.

 

May be an image of 1 person, animal and outdoors

 

May be an image of 1 person, dog and outdoors

 

May be an image of 1 person, dog and outdoors