СЕ ВДОМИ ПРВОТО КУЧЕ ОД ЛАЈКА

Мими е првото куче од прифатилиштето на ЈП Лајка, кое си го најде својот дом. Вистински љубител на кучиња си го пронајде својот иден миленик и веќе ја запозна Мими со своето идно семејство.

По згрижувањето во прифатилиштето на ЈП Лајка кучето Мими уредно ги помина сите третмани: крвно испитување, негативен тест на лишманија по акредитирана метода, негативен 4D тест, стерилизација, вакциниција од беснило и заразни болести.

Благодарение на негователите и нивната неизмерна посветеност во прифатилиштето на ЈП Лајка, Мими се стекна со хигиенски навики и одличнo се сложува со другите кучиња.

Оваа слатка убавица мала по раст е само една од изборот на кучиња спремни за вдомување во прифатилишето на ЈП Лајка, кои со нетрпение чекаат да го најдат својот иден вдомувач.