ШТО ВКЛУЧУВА ХУМАНИОТ ТРЕТМАН НА КУЧИЊАТА ВО ЈП ЛАЈКА?

Хуманиот третман на згрижените кучиња во прифатилиштето на ЈП Лајка вклучува:

➡️ крвна слика;
➡️ тест за лишманија по единствена акредитирана метода (кој е задолжителен согласно годишната наредба на Агенцијата за храна и ветеринарство);
➡️ терапија против внатрешни и надворешни паразити;
➡️ вакцинација против заразни болести
➡️ вакцинација против беснило;
➡️ кастрација/стерилизација, микрочипирање;
➡️ обележување со ушна маркица;

Хуманиот третман е БЕСПЛАТЕН за сите бездомни кучиња над 7-месечна возраст согласно Програмата на прифатилиштето на ЈП Лајка – Скопје.

Секој граѓанин кој ќе вдоми куче добива и пасош за кучето од ЈП Лајка.

*** ЈП Лајка е надлежна за постапување и спроведување хуман третман на бездомни кучиња заловени во општините на територија на град Скопје ***

May be an image of text that says 'ШТО ВКЛУЧУВА ХУМАНИОТ ТРЕТМАН НИЗ KOJ ПОМИНУВААТ КУЧИВАТА во ЛАЛКА JN ЛАУКА ПЛАУКА-СКОПЕ - СКОПУЕ 02/2565859 02/256585902/2575765 02/256 58 59 02/2575765 57 65 www.lajka.com.mk info@lajka.com.mk'