Лајка ги вдоми првите кучиња во Обединетото Кралство

Кампањата „Вдоми куче, вдоми љубов“, добива нова димензија. По успешните вдомувања на бездомни кучиња во нашата земја, мисијата продолжи во САД, Германија, Белгија, Шведска, а од денес и во Обединетото Кралство. Бројот на бездомни кучиња на улиците и трендот на напуштање миленици се трудиме да го претвориме во тренд на [...]

Повеќе

ЛАЈКА ВДОМИ КУЧИЊА ВО ГЕРМАНИЈА, БЕЛГИЈА И ШВЕДСКА

По успешната кампања на јавното претпријатие за вдомување на бездомни кучиња во нашата земја, мисијата продолжи во САД, а сега веќе и низ Европа. Бројот на бездомни кучиња на улиците и трендот на напуштање миленици се трудиме да го претвориме во тренд на вдомување и одговорно сопствеништво. Миленикот треба да [...]

Повеќе

Реконструкцијата и доградбата на новото Прифатилиште за бездомни животни Лајка е во завршна фаза

Со овој зафат се прави целосна реконструкција на двата објекти, со демонтажа на веќе постојните метални боксови и елементи, реконструкција на кровот, поставување на изолација и фасада која воопшто ја немало досега. Со реконструкцијата и проширувањето на стационарот во Вардариште, покрај подобрувањето на условите, удвоен е и капацитетот за вдомување [...]

Повеќе