ИТЕН АПЕЛ ЗА ВДОМУВАЊЕ

Се вдомува БРУС Пријавен за каснување Два пати ставен под надзор оваа година Согласно закон, ако не се вдоми, не смее да се врати на локација и следува еутаназија. Согласно нашите проценки Брус е мирно и питомо куче. Има околу 7 години и е толерантен кон други кучиња. ПОЛОЖЕН ТЕСТ [...]

Повеќе

Лајка ги вдоми првите кучиња во Обединетото Кралство

Кампањата „Вдоми куче, вдоми љубов“, добива нова димензија. По успешните вдомувања на бездомни кучиња во нашата земја, мисијата продолжи во САД, Германија, Белгија, Шведска, а од денес и во Обединетото Кралство. Бројот на бездомни кучиња на улиците и трендот на напуштање миленици се трудиме да го претвориме во тренд на [...]

Повеќе

ЈП „Лајка“ и ААПЗ пронајдоа топол дом за малата Мила

Полека, но сигурно се подигнува свеста кај граѓаните за вдомување на кучиња од прифатилиштето ЈП „Лајка“. -Со особена радост ве информираме дека успешно пронајдовме спокоен и топол дом за малата Мила. Ова мало кутре е едно од преживеаните пет кученца од сугорат мајка. Бездомната кучка, која по пријава беше заловена [...]

Повеќе

Реконструкцијата и доградбата на новото Прифатилиште за бездомни животни Лајка е во завршна фаза

Со овој зафат се прави целосна реконструкција на двата објекти, со демонтажа на веќе постојните метални боксови и елементи, реконструкција на кровот, поставување на изолација и фасада која воопшто ја немало досега. Со реконструкцијата и проширувањето на стационарот во Вардариште, покрај подобрувањето на условите, удвоен е и капацитетот за вдомување [...]

Повеќе