МИА

 • Пол: женски
 • Раст: среден 
 • Возраст: 2 години
 • Карактеристики: Микс од ротвајлер, весела, темпераментна. Сака да се дружи со други кучиња.

ВДОМИ МЕ

РЕКС

 • Пол: машки
 • Раст: голем раст
 • Возраст: 6 години
 • Карактеристики: Рекс е од расата малиноа. Весел, игрив, дружељубив. Обожава да си игра со топчиња. 

ВДОМИ МЕ

АРОН

 • Пол: машки
 • Раст: среден 
 • Возраст: 7 години
 • Карактеристики: По природа е многу темпераментен, весел, сака да си игра и да ужива во забавни активности во природа. Идеален миленик за активно семејство.Неговиот сопственик има починато.

ВДОМИ МЕ

БАДИ

 • Пол: машки
 • Раст: среден 
 • Возраст: 4 години
 • Карактеристики:
  плашлив и повлечен по карактер. Од сознанија од граѓани, бил малтретиран од луѓе и нема доверба кон никого.
  ❗ БАДИ е заловен по пријава за каснување, го има поминато 30 дневниот надзор и му бареме соодветен вдомувач.

ВДОМИ МЕ

ХОГАР

 • Пол: машки
 • Раст: среден
 • Возраст: 3-4 години
 • Карактеристики:
  Весел, темпераментен и полн со енергија. Обожава да игра и трча со часови, сака да се гали и знае да оди на поводник. Се сложува само со одредени кучиња. 
  ❗Заловен по пријава за каснување.

ВДОМИ МЕ

РАСЕЛ

 • Пол: машки
 • Раст:  среден 
 • Возраст: 3 години 
 • Карактеристики:
  Има прекрасен карактер, многу е мил и мирен, одлично се сложува со други кучиња и со луѓе.

ВДОМИ МЕ

ЖИКИЦА

 • Пол: машки
 • Раст: среден
 • Возраст: 3-4 години
 • Карактеристики:Жикица е многу мирен, повлечен и помалку исплашен, затоа бараме вдомувач кој трпеливо ќе работи со него, со цел да стекне доверба. 
❗Позитивен е на лишманија и прима соодветна терапија. 

ВДОМИ МЕ

МЕКГРЕГОР

 • Пол: машки
 • Раст: среден 
 • Возраст: 3 години
 • Карактеристики:  Темпераметен и енергичен, помалку тврдоглав. Сака да се шета и игра во дог парк.

ВДОМИ МЕ

СУНА

 • Пол: женски
 • Раст: среден
 • Возраст: 2-3 години
 • Карактеристики: ❗Суна е заловена на почетокот на 2022 година од заловувачката служба при ЈП Лајка и успешно го има поминато целиот хуман третман. По истекот на нејзиниот престој, таа беше вратена на својата матична локација од каде повторно беше заловена поради пријава за каснување. 

ВДОМИ МЕ

EMA

 • Пол: женски
 • Раст: мал
 • Раса: микс од џек расел
 • Возраст: 2 години
 • Карактеристики:
  Ема е преслатка малечка убавица која е многу енергична и весела. Сака да игра со часови, обожава да се гали, одлична е со луѓе и други кучиња и е идеален миленик за во стан.

ВДОМИ МЕ 

ДЕНИ

 • Пол: машки
 • Раст: среден
 • Возраст: 2,5 години
 • Карактеристики: 
  Мирен и мил, обожава да се гали. Заловен е по пријава за каснување, но не покажува никакви знаци на агресија.

ВДОМИ МЕ 

БОБА

 • Пол: женски
 • Раст: среден
 • Возраст: 2 години
 • Карактеристики:Исклучително весело и темпераментно куче, обожава да се гали, гушка и да трча во паркот за миленици.

ВДОМИ МЕ 

ТИГРАНА

 • Пол: женски
 • Раст: среден
 • Возраст:  3 години
 • Карактеристики:
  Таа е повлечена и помалку исплашена. Затоа бараме вдомувач кој трпеливо би работел со неа, со цел повторно да стекне доверба во луѓето.
  ❗Заловена е по пријава за каснување.

ВДОМИ МЕ 

ЛЕА

 • Пол: женски
 • Раст: среден
 • Раса: микс од стафорд
 • Возраст:  5-6 години
 • Карактеристики:  Мирна и мила, обожава да се гали и да ужива во природа. Не се сложува добро со сите кучиња. 

ВДОМИ МЕ 

СИВЕЦ

 • Пол: машки
 • Раст: среден
 • Раса: микс од шерпланинец
 • Возраст: 3-5 години
 • Карактеристики:
  Повлечен, мил и мирен. Добро се однесува со луѓе и со други кучиња. Позитивен е на лишманија и прима соодветна терапија. Бараме вдомувач што ќе продолжи со пропишаната терапија.

ВДОМИ МЕ 

ШМИЗЛА

 • Пол: женски
 • Раст: среден
 • Возраст: 5.5 години
 • Карактеристики: Шмизла е мирна, добро се однесува со други кучиња и со луѓе. Сака да ужива во природа и да лежи на сонце. Го има поминато тестот за социјализација.

❗ ШМИЗЛА е заловена по пријава за каснување, го има поминато 30 дневниот надзор, па и бараме соодветен вдомувач.

ВДОМИ МЕ 

РОКО

 • Пол: машки
 • Раст: мал до среден  
 • Возраст:  2,5 години
 • Карактеристики:  Има мил и мирен карактер, добро се сложува со други кучиња, сака да си игра и да се гали. Го има поминато тестот за социјализација.

❗ РОКО е заловен по пријава за каснување, го има поминато 30 дневниот надзор, па му бараме соодветен вдомувач.

ВДОМИ МЕ 

ХАМИ

 • Пол: женски
 • Раст: голем
 • Возраст: 4-5 години
 • Карактеристики: Оваа преубава женка сака да биде доминантна во однос на други кучиња, па и затоа не се сложува најдобро со сите, само со одредени. Сака да ужива во природа и да лежи на сонце. Знае да оди на поводник.

ВДОМИ МЕ 

БУБИ

 • Пол: женски
 • Раст: среден
 • Возраст: 2 години
 • Карактеристики: многу мирна, добро се сложува со други кучиња. Знае да оди на поводник и има хигиенски навики. Неговите сопственици се откажаа од него, со изјава за откажување од сопствеништво.

ВДОМИ МЕ 

ВИТОН

 • Пол: машки
 • Раст:  среден
 • Раса: микс од германски овчар
 • Возраст: 3-4 години
 • Карактеристики: Многу весел и полн со енергија. Обожава долги прошетки и забавни активности. Се сложува само со одредени кучиња.

ВДОМИ МЕ 

АНДА

 • Пол: женски
 • Раст: среден
 • Возраст: 2 години
 • Карактеристики: Мирна, кротка, добро се однесува со луѓе и со други кучиња.

ВДОМИ МЕ 

БОБИЦА

 • Пол: женски
 • Раст: среден
 • Возраст: 4-5 години
 • Карактеристики:
  Оваа убавица е многу мила, кротка и питома. Сака да се гали, ужива во долги прошетки, се однесува одлично со луѓе и знае да оди на поводник. Позитивна е на лишманија и прима соодветна терапија. Бараме сериозен вдомувач кој ќе продолжи со нејзината терапија.

ВДОМИ МЕ 

БЛЕЈК

 • Пол: машки
 • Раст:  мал
 • Раса: микс 
 • Возраст: 4 години
 • Карактеристики:
  Добро се однесува само со одредени луѓе, со кучиња добро се сложува. Неговите сопственици се откажаа од него. 

ВДОМИ МЕ 

 

ЛИНА

 • Пол: женски
 • Раст: среден
 • Возраст: 7 години
 • Карактеристики: 
  Оваа убавица е многу мирна, мила и помалку повлечена и п плашлива. Позитивна е на лишманија
  и прима соодветна терапија. 

ВДОМИ МЕ 

БАКСТЕР

 • Пол: женски
 • Раст: среден
 • Раса: микс од германски овчар
 • Возраст: 5-6 години
 • Карактеристики:
  Овој убавец е полн со енергија, обожава да трча во паркот за миленици и да игра со топчиња. Има незгоден и непредвидлив карактер со луѓе, затоа бараме сериозен вдомувач кој веќе има искуство со оваа раса.

ВДОМИ МЕ 

БУМЕР

 • Пол: машки
 • Раст:  мал
 • Раса: микс од германски овчар
 • Возраст: 4-5 години
 • Карактеристики:
  Добро се однесува само со одредени луѓе, со кучиња добро се сложува. Неговите сопственици се откажаа од него. 

ВДОМИ МЕ 

ЕМА

 • Пол: женски
 • Раст: среден
 • Возраст: 2-3 години
 • Карактеристики: 
  ЕМА е весела, игрива и дружељубива. Одлично се сложува со други кучиња, сака да ужива во природа и да се гали. Знае да оди на поводник.
  Нејзините сопственици се откажаа од неа.

ВДОМИ МЕ 

ТРЕНТ

 • Пол: женски
 • Раст: среден
 • Раса: микс 
 • Возраст: 3-4 години
 • Карактеристики:
  Весел, игрив, темпераментен. Сака да трча и да биде физички активен. Сака да се гали и гушка. Знае да оди на поводник. Добро се однесува со луѓе. Обожава да го чешлаат и чешкаат. Идеален миленик за дом со голем и добро ограден двор.

ВДОМИ МЕ 

ГЛУПЧО

 • Пол: машки
 • Раст:  среден
 • Раса: микс 
 • Возраст: 8-9 години
 • Карактеристики:
  Има специфичен карактер, но со луѓето кои ги познава добро и со кои чувствува сигурност е вистинска маза.
  Заловен е по пријава за каснување.

ВДОМИ МЕ 

ШМИЗЛА

 • Пол: женски
 • Раст: среден
 • Возраст: 6,5 години
 • Карактеристики: 
  Шмизла е мирна, добро се однесува со други кучиња и со луѓе. Сака да ужива во природа и да лежи на сонце. Го има поминато тестот за социјализација. Заловена е по пријава за каснување.

ВДОМИ МЕ 

БИДИ

 • Пол: машки
 • Раст: среден
 • Раса: микс 
 • Возраст: 4-5 години
 • Карактеристики:
  Биди (или Црни како што го нарекувале на локацијата од каде е заловен). Многу е мирен и мил, помалку плашлив и повлечен. Добро се однесува со други кучиња и добро реагира со луѓе, освен кон постари лица од машки пол.

ВДОМИ МЕ 

ЖУЧКО

 • Пол: машки
 • Раст:  мал
 • Раса: микс од питбул
 • Возраст:  3 години
 • Карактеристики:
  Сака да си игра и трча, весел, енергичен и темпераментен.
  Одлично се однесува со луѓе и добро се сложува со други кучиња. Знае да оди на поводник. Заловен е по пријава за каснување.

ВДОМИ МЕ 

ДЕЈЗИ

 • Пол: женски
 • Раст: среден
 • Возраст: 4-5 години
 • Карактеристики: 
  Има мил карактер, сака да си игра и добро се сложува со други кучиња. Идеален миленик за дом со добро ограден двор. 

ВДОМИ МЕ 

ШОН

 • Пол: машки
 • Раст: среден
 • Раса: микс од бигл
 • Возраст: 2 години
 • Карактеристики:
  Мирен и мил, повлечен, помалку плашлив. Се сложува добро само со одредени кучиња, најдобро се сложува со неговиот брат Гарги. Бараме дом каде ќе добие многу љубов и внимание со цел да изгради повеќе доверба кон луѓето.

ВДОМИ МЕ 

ГАРГИ

 • Пол: машки
 • Раст:  мал
 • Раса: микс од бигл
 • Возраст:  3 години
 • Карактеристики:
  Сака да си игра и трча, но е плашлив и повлечен со луѓе.
  Најдобро се сложува со неговиот брат Гарги. Идеално би било да се вдомат заедно.

ВДОМИ МЕ 

ТАЈСОН

 • Пол: машки
 • Раст: голем
 • Возраст: 5-6 години
 • Карактеристики: 
  Има мил и мирен карактер, но не е многу физички активно куче. Не се сложува со други кучиња. Со луѓе се однесува добро, сака да се гали. Знае да оди на поводник. Идеален миленик за вистински љубители на голем раст на кучиња.

ВДОМИ МЕ 

БУСТЕР

 • Пол: машки
 • Раст: среден
 • Раса: микс 
 • Возраст: 2-3 год
 • Карактеристики:
  Познат уште како СПАЈДЕРМЕН, бидејќи обожава да се качува на решетките од својот бокс од забава и така да виси. По природа е многу весел, енергичен и сака да игра и ужива во забавни активности. 

ВДОМИ МЕ 

ТРИА

 • Пол: женски
 • Раст:  мал до среден
 • Раса: микс 
 • Возраст: 3 години
 • Карактеристики:

  Ова преслатко куче, кое веројатно било премногу малтретирано во својот живот на локацијата од каде е заловено е премногу плашлива и има тенденција да каса. 

  Триа е веќе една година во прифатилиштето на ЈП ЛАЈКА, има мал прогрес и подобрување во нејзинoто однесување, но се уште треба да се работи со неа.
  Бараме сериозен вдомувач, кој ќе сака да работи посветено со неа и да и ја даде потребната љубов и грижа.

ВДОМИ МЕ 

СЕБАСТИЈАН

 • Пол: машки
 • Раст: голем
 • Раса: шарпланинец
 • Возраст: 2 години
 • Карактеристики: 
  Овој мил убавец е многу мирен, кроток и помалку повлечен. Одлично се однесува со луѓе, обожава да се гали и гушка, ужива да трча во природа и е идеален миленик за дом со голем и добро ограден двор.

ВДОМИ МЕ 

БИГИ

 • Пол: машки
 • Раст: среден
 • Раса: микс 
 • Возраст: 4 години
 • Карактеристики:
  Биги е многу темпераментен, активен и доминантен. Сака да трча со часови во паркот за миленици, да се гали и да седи во природа. Биги би бил идеален миленик за дом со голем и добро ограден двор.

ВДОМИ МЕ 

ШЕЛДОН

 • Пол: машки
 • Раст:  среден
 • Раса: микс 
 • Возраст:  1-2 год.
 • Карактеристики:
  Весел, дружељубив, темпераментен, игрив, понекогаш знае да биде тврдоглав. Обожава забавни активности и игри со топчиња. Сака да ужива во природа и знае да оди на поводник. Идеален миленик за активно семејство.

ВДОМИ МЕ 

ПАША

 • Пол: машки
 • Раст: голем
 • Возраст: 2 години
 • Карактеристики: 
  Мил, мирен, помалку плашлив и повлечен. Добро се однесува со луѓе, се сложува само со одредени кучиња. Сака трча и да си игра;Идеален миленик за дом со добро ограден двор.

ВДОМИ МЕ 

БЕТСИ

 • Пол: женски
 • Раст: среден
 • Раса: микс 
 • Возраст: 2-3 години
 • Карактеристики:
  Весела, игрива и енергична по природа. Сака забавни активности на отворено и да се дружи со други кучиња. Знае да оди на поводник.

ВДОМИ МЕ 

ПАНТЕРА

 • Пол: женски
 • Раст:  среден
 • Раса: микс 
 • Возраст:  3-4 год
 • Карактеристики:
  Дружељубива и весела, обожава долги прошетки, сака да трча и игра во паркот за миленици, знае да оди на поводник и е идеален миленик за семејство со голем и добро ограден двор.
  Позитивна е на лишманија и прима соодветна терапија. Бараме сериозен вдомувач кој ќе продолжи со нејзината терапија.

ВДОМИ МЕ 

AРКА

 • Пол: женски
 • Раст: среден
 • Раса: микс од загар
 • Возраст: 3 години
 • Карактеристики: Арка е весела, и многу енергична по природа. Обожава долги прошетки, сака да трча со часови, се однесува одлично со луѓе, ужива да се гали и е идеален миленик за активно семејство.
  Позитивна е на лишманија и прима соодветна терапија. Бараме сериозен вдомувач кој ќе продолжи со нејзината терапија.

ВДОМИ МЕ 

АРЧИ

 • Пол: машки
 • Раст: среден
 • Раса: микс 
 • Возраст: 2-3 год
 • Карактеристики:
  Има весел карактер, обожава да си игра, да трча и да лежи на сонце. Идеален миленик за семејство со деца. Со месеци се наоѓа во прифатилиштето на ЈП Лајка и му бараме активно дом

ВДОМИ МЕ 

ФРЕДИ

 • Пол: машки
 • Раст:  среден
 • Раса: микс 
 • Возраст:  2 год
 • Карактеристики:
  Питом, мирен и мил, помалку плашлив и срамежлив. Добро се сложува со други кучиња. Бараме дом каде ќе добие многу љубов и внимание.

ВДОМИ МЕ 

ТОМИ

 • Пол: машки
 • Раст: среден
 • Раса: микс 
 • Возраст: 2 години
 • Карактеристики: 
  Мирен, мил и помалку плашлив. Сака да ужива во природа и во долги прошетки.

ВДОМИ МЕ 

ВИВИАНА

 • Пол: машки
 • Раст: среден
 • Раса: микс 
 • Возраст: 2-3 год
 • Карактеристики:
  Темпераментна и многу весела. Ужива да трча и игра во дог паркот, се однесува одлично со други кучиња и луѓе и обожава да се гали и гушка. Вивиана е идеален миленик за активно семејство.
  ❗Донесена во стационарот со веќе ампутирана предна десна нога.

ВДОМИ МЕ 

ФРЕДИ

 • Пол: машки
 • Раст:  среден
 • Раса: микс 
 • Возраст:  3 години
 • Карактеристики:
  Фреди е весел, темпераментен и енергичен по природа. Знае да оди на поводник, сака да игра и шета со часови. Се однесува одлично со луѓе и би бил идеален миленик за активно семејство и дом со голем и добро ограден двор.
  ❗Позитивен е на лишманија и прима соодветна терапија. Бараме сериозен вдомувач кој ќе продолжи со неговата терапија.

ВДОМИ МЕ 

НАЛА

 • Пол: женски
 • Раст: мал
 • Раса: микс од џек расел
 • Возраст: 4-5 години
 • Карактеристики: 
  аа е весела, динамична и темпераментна. Обожава да игра со останатите кучиња во паркот за миленици, знае да оди на поводник и е идеален миленик за активно семејство.

ВДОМИ МЕ 

ДОЛФИ

 • Пол: машки
 • Раст: среден
 • Раса: Азијат
 • Возраст: + 8год
 • Карактеристики:
  Обожава да лежи, да ужива во природа и да се гали. Добро се однесува со луѓе и со други кучиња, многу е мирен и питом, помалку плашлив. Знае да оди на поводник и би бил идеален миленик за дом за голем двор.

ВДОМИ МЕ 

ЛИНДА

 • Пол: женски
 • Раст:  среден
 • Раса: микс 
 • Возраст:  2 години
 • Карактеристики:
  Има прекрасен карактер многу е мила, сака да се гали и да игра. Одлично се сложува со други кучиња. Идеален миленик за семејство со деца.

ВДОМИ МЕ 

ЦУЦИ

 • Пол: женски
 • Раст: мал
 • Раса: микс 
 • Возраст: 3-4 год
 • Карактеристики: Цуци е весела, игрива и многу мила. Оваа малечка убавица сака да се гали и гушка со часови, обожава да игра со други кучиња и би била идеален миленик за во стан.
   добро ограден двор.

ВДОМИ МЕ